torsdag 26 november 2015

Snabb och lätt lövbiff

Vardagsmat så gå kvickt som attan. Men man vill ju gärna variera sig och det ska ju inte bli köttbullar och makaroner bara för att man va så hungrig. Lövbiff går snabbt som attan och är lätt att variera. Den här rätten skulle passa lika bra med pasta eller ris som med potatismos eller kokta grönsaker som vi åt :).


Snabb och lätt lövbiff

4 port

Tid: 45min

1 parika
1 liten purjolök
400g lövbiff
2-3 msk margarin eller smör
Salt
Peppar
1½-2 dl buljong (tärning)
1-1½dl crème fraiche
Hackad persilja


Ansa och hacka paprikan och strimla purjolöken. Stek lövbiffarna hastigt på stark värme i en del av matfettet. Ta upp dem ur stekpannan. Krydda och skär köttet i strimlor. Fräs paprika och purjolöken i resterna i matfettet till alltsammans är mjukt. Lägg tillbaka köttet i pannan. Späd med buljong och tillsätt crème fraiche. Låt rätten puttra några min. smaka av med mer kryddor om det behövs. Strö över persilja. Servera med pasta, potatis, potatismos, ris eller kokta grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar