Kladdkaka med kardemumma och mandelmassa
150 gram smör100 gram mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
2 dl lättvispad grädde
florsocker
75 gram mandelflagor
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa en form med löstagbar kant.Smält smöret & riv mandelmassan i en skål, mortla kardemummakärnorna & rör ner både smör & kardemumma med mandelmassan. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i skålen och rör tills allt har blandat sig. Häll över smeten i formen och ställ in i mitten av ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska ha stannat men fortfarande va lite kladdig. Låt svalna. Rosta mandeln i en torr stekpanna så att den får nötig färg. Låt svalna under tiden du vispa grädden och bred över kakan, pudra över florsocker & på med den kalla mandeln.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar