måndag 23 november 2015

Brända mandlar

Iiih advent närmar sig med stormsteg och jag erkänner att jag har smygstartat med allt mumsigt julgodis. Idag tänkte jag bjuda på mitt favoritrecept på brända mandlar! Barnsligt gott och känns liiiite nyttigare än kola och knäck (som jag förvisso älskar också ^^).

Brända mandlar


Tid: 15 min

250 g skalad hel mandel
3 dl florsocker
1 dl florsocker till separering

Smält florsockret tillsammans med mandeln tills mandeln knäpper, rör hela tiden. Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut. Strö i florsocker om det behövs för att inte alla mandlar ska sitta ihop i en enda klump. Slå upp på ett bakplåtspapper och separera nötterna från varandra. Låt svalna och förvara sedan i en tättslutande burk. Och i en skål på vardagsrumsbordet såklart :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar