fredag 6 november 2015

Pumpacookies

Ännu. Mera. Pumpa!

Idag i cookiesformat. Pumpa är verkligen betydligt mångsidigare än man tror. Pumpapuré kan va lite klurigt. I receptet jag använde stod det att 1 dl pumpa blir 1 dl pumpapuré, men jag hade två deciliter urskrapad pumpa och det blev väl kanske nån deciliter. Det blir bra ändå :). Kan sägas också att degen är mer en deg-smet-hybrid som nätt och jämt inte är flytande. En timme i kylen gör den något fastare men den är fortfarande väldigt kladdig. Och just det, den stora frågan när man bakar kakor: de här flyter inte ut speciellt mycket.


Pumpacookies

24 st

60 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl mörkt muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl urskrapad pumpa
1 nypa mald kanel
1 nypa riven muskot
1 nypa salt
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl mörk choklad, hackad

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget och rör om tills blandningen blir smidig. Koka pumpan i ca fem minuter. Låt rinna av ordentligt i ett durkslag och mixa sedan till en slät puré. Tillsätt pumpapuré och kryddor till smeten och blanda ihop. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet. Rör ner hackad choklad. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp i någon timme. Klicka ut degsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på plåten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar