Idag i cookiesformat. Pumpa är verkligen betydligt mångsidigare än man tror. Pumpapuré kan va lite klurigt. I receptet jag använde stod det att 1 dl pumpa blir 1 dl pumpapuré, men jag hade två deciliter urskrapad pumpa och det blev väl kanske nån deciliter. Det blir bra ändå :). Kan sägas också att degen är mer en deg-smet-hybrid som nätt och jämt inte är flytande. En timme i kylen gör den något fastare men den är fortfarande väldigt kladdig. Och just det, den stora frågan när man bakar kakor: de här flyter inte ut speciellt mycket.
Pumpacookies
24 st
60 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl mörkt muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl urskrapad pumpa
1 nypa mald kanel
1 nypa riven muskot
1 nypa salt
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl mörk choklad, hackad
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör, socker och
vaniljsocker. Tillsätt ägget och rör om tills blandningen blir smidig. Koka
pumpan i ca fem minuter. Låt rinna av ordentligt i ett durkslag och mixa sedan
till en slät puré. Tillsätt pumpapuré och kryddor till smeten och blanda ihop. Tillsätt
mjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet. Rör ner hackad choklad. Plasta
in degen och låt den vila i kylskåp i någon timme. Klicka ut degsmeten på en
plåt med bakplåtspapper. Platta till dem. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–15
min. Låt dem svalna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar