torsdag 3 mars 2016

Bounty

Eget godis är så himla smarrigt. Och det känns sjukt mycket bättre om man kan göra godis själv som smakar som sånt man kan köpa som man gillar. Skillnaden är att man vet vad som är i. Fantastiskt!

Bounty är precis ett sånt godis. Fantastiskt gott att göra själv! Och inte svårt. Det jobbigaste är väl att chokladdoppa kokosbitarna. Jag tycker att doppas saker i choklad i allmänhet är ett aber. Men ibland offrar man sig gladeligen ^^.


Bounty


1 dl grädde
1 dl kokosmjölk
50 g smör
1 dl ljus sirap
1 msk strösocker
200 g kokosflingor
400 g choklad (ta vilken du gillar, jag har gjort med både vit-, mjölk-, nöt- och mörk choklad)

Blanda alla ingredienser utom chokladen i en tjockbottnad kastrull. Låt koka ihop under konstant omrörning i 6-7 minuter. Pressa ut kokosmassan i en brödform (ca 10x20 cm) klädd med bakplåtspapper. Låt svalna ordentligt och ställ sen in i frysen i ett par timmar. Skär kokosmassan i bitar (man kan skära betydligt mindre än man tror, när chokladen kommer på blir den betydligt större). Smält chokladen i vattenbad och doppa sen kokosbitarna. Lägg på ett bakplåtspapper för att stelna. Förvara bountyn i kylen.

Svårt att låta bli att äta flera på en gång. Typ alla ^^.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar