Bounty är precis ett sånt godis. Fantastiskt gott att göra själv! Och inte svårt. Det jobbigaste är väl att chokladdoppa kokosbitarna. Jag tycker att doppas saker i choklad i allmänhet är ett aber. Men ibland offrar man sig gladeligen ^^.
Bounty
1 dl grädde
1 dl kokosmjölk
50 g smör
1 dl ljus sirap
1 msk strösocker
200 g kokosflingor
400 g choklad (ta vilken du gillar, jag har gjort med både vit-, mjölk-, nöt- och mörk choklad)
Blanda alla ingredienser utom chokladen i en tjockbottnad kastrull. Låt koka ihop under konstant omrörning i 6-7 minuter. Pressa ut kokosmassan i en brödform (ca 10x20 cm) klädd med bakplåtspapper. Låt svalna ordentligt och ställ sen in i frysen i ett par timmar. Skär kokosmassan i bitar (man kan skära betydligt mindre än man tror, när chokladen kommer på blir den betydligt större). Smält chokladen i vattenbad och doppa sen kokosbitarna. Lägg på ett bakplåtspapper för att stelna. Förvara bountyn i kylen.
Svårt att låta bli att äta flera på en gång. Typ alla ^^.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar