Innehållet i pumpor kan man göra mycket kul av. Både mat och bak. Har flera recept som jag provat dom senaste dagarna, men först ut har vi kanske det enklaste: rostade pumpakärnor. För en person som gillar salt före sött och chips, nötter och popcorn före godis så kan jag verkligen rekommendera det här! Plättlätt också. Vill man kan man slänga på chili eller andra kryddor, men jag gjorde mina naturella. Smaken påminner lite om popcorn tycker jag.
Rostade pumpakärnor
Pumpakärnor
Rapsolja
Salt
Sätt ugnen på 175 grader. Rensa bort allt "hår" från kärnorna. Vi vill bara ha själva kärnorna kvar. Skölj kärnorna noggrant. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och häll på salt efter smak, ungefär lika mycket salt som när du saltar popcorn. Låt kärnorna stå i ugnen i ca 10 minuter eller tills dom börjat få lite färg. Låt svalna ordentligt på plåten och förvara sedan i en tättslutande burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar