tisdag 3 november 2015

Rostade pumpakärnor

Gjorde ni också en pumpalykta till Halloween? Min hälft gjorde en alldeles ypperlig en :D. Han gröpte ur den så mycket att hela pumpan lyser när man tänder den. Inte så dumt med tanke på att det knappt finns gatlyktor där vi bor och flera gator är beroende av husens utebelysning. Så vår pumpa syntes hela vägen ner till vägen :D.


Innehållet i pumpor kan man göra mycket kul av. Både mat och bak. Har flera recept som jag provat dom senaste dagarna, men först ut har vi kanske det enklaste: rostade pumpakärnor. För en person som gillar salt före sött och chips, nötter och popcorn före godis så kan jag verkligen rekommendera det här! Plättlätt också. Vill man kan man slänga på chili eller andra kryddor, men jag gjorde mina naturella. Smaken påminner lite om popcorn tycker jag.


Rostade pumpakärnor


Pumpakärnor
Rapsolja
Salt

Sätt ugnen på 175 grader. Rensa bort allt "hår" från kärnorna. Vi vill bara ha själva kärnorna kvar. Skölj kärnorna noggrant. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och häll på salt efter smak, ungefär lika mycket salt som när du saltar popcorn. Låt kärnorna stå i ugnen i ca 10 minuter eller tills dom börjat få lite färg. Låt svalna ordentligt på plåten och förvara sedan i en tättslutande burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar