Chilin va så stark att både jag och kollegan bredvid mig som beställt samma som jag satt och ryckte servetter ur behållaren konstant; hjälp va det plötsligt börjat rinna i snoken! Hur som, jag provade en nachos med picklad lök på och sen va jag i himlen. Herregud va gott det va!! Sött, syrligt, lite bett, kripsigt, fräscht och bara himla superotroligt gott. Trots en supergod (men stark) chili och nachos så va löken det som helt klart va godast med hela middagen. Utan konkurrens.
Googlade runt lite sen för att ta reda på hur man picklar rödlök och till min stora förvåning är det så enkelt som en 1-2-3-lag. En 1-2-3-lag fick jag lära mig i (restaurang)skolan när vi la in sill. Det är en väldigt grundläggande lag som jag är väldigt övertygad om att man kan göra väldigt mycket med.
Snabbt iväg till affären för att inhandla rödlök och sen gjorde jag picklad rödlök till den närstående tacokvällen. Men det här är så gott att man kan ha det till allt: sallad, tillbehör till gryta, i quesadillas, tacos, tillbehör till en köttbit..bara fantasin sätter gränserna.
Och eeeh.. halva burken hann ta slut innan jag kom på att jag måste fota ^^.
Picklad rödlök
Tid: 15 min
1 dl ättikssprit (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
2 rödlökar
Häll ättikssprit, socker och vatten i en burk. Rör tills sockret löst upp sig. Skiva rödlöken tunt, förslagsvis på mandolin, och stoppa ner i burken. Se till att all lök är täckt. Förslut burken och låt stå kallt i åtminstone en timme. Ju längre löken få stå desto mer vackert genomfärgad rosa blir den och jag tycker även smaken förbättras.
Plättlätt och verkligen überdüberfånigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar