Så himla lätt att göra bara man kommer ihåg att starta i tid. Det finns ju en miljon sätt att äta pulled pork på: I baguette, hamburgerbröd, som pålägg, till sallad. Bara fantasin sätter gränser. Min favorit är nog att peta in så mycket som möjligt tillsammans med grönsaker i en varm baguette och mumsa i mig ^^.
Pulled pork
4-6 port
Tid: 5h
800g benfri fläskkarré i bit
1 1/2 tsk salt
1 1/2 krm nymalen svartpeppar
1 gul lökar
1/2 hel vitlök
2 dl BBQ-sås
Sätt ugnen på 125°C.bKrydda köttet runt om med salt och
peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme, gärna en
gjutjärnsgryta. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg
lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på barbecuesåsen så det täcker kött
och lök. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar,
tills det är riktigt mört. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det
faller isär och blandas med såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar