Saftig chokladkaka
Tid: 3h
2 dl råsocker
200g smör
200g mörk choklad
¾ dl starkt kaffe
5 stora äggulor
5 stora äggvitor
Smält råsocker, smör och choklad över vattenbad. Rör med en
sked så att smeten inte bränns vid. Tillsätt det kokta kaffet och låt smeten
svalna en stund. Sätt ugnen på 175grader. Vispa äggulor och äggvitor poröst var
för sig. Rör ner chokladsmeten försiktigt i äggulorna och rör sedan i
äggvitorna. Häll hälften av smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsfast form, ca
10x20cm. Ställ in resten av smeten i kylen. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca
30 minuter. Ta ut kakan och låt svalna. Häll den andra hälften av smeten över
den gräddade kakan och ställ in allt i frysen i minst två timmar. Servera med
lite vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar