onsdag 16 mars 2016

Currykyckling

Kyckling och curry må va en klassisk kombo, men hu så gott det är!


Curryklyckling

4 port

4 kycklingfiléer, 600g
1 gul lök
1 tsk olja
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 kycklingbuljongtärning
2 dl vatten
1 röd paprika
2 äpplen
1 dl matlagningsgrädde
Salt
Peppar


Skala och hacka löken. Värm oljan i en gryta. Fräs löken i några minuter. Strö på curry och paprikapulver. Vänd ner kycklingfiléerna i curryblandningen och låt dom få lite färg. Smula över kycklingbuljongtärningen och häll på vatten vid sidan av. Låt småputtra i 15 minuter. Kärna ur och strimla paprikan. Skala äpplena, kärna ur och tärna stort. Tillsätt grädde till kycklingen. Rör ner paprika och äpple. Låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med couscous

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar