måndag 8 februari 2016

Renpizza

Rökt renstek är nått ohyggligt gott. Och att ha det och lite goda korvar och ostar är perfekt drinktilltugg. Men det kanske man inte vill äta alla dagar. I vanlig ordning är alla varianter på pizza min bästa lösning när man har en liten bit kött kvar som man inte vill äta som den är. Den här satsen är lagom för 3-4 personer lite beroende på hur hungrig man är :)


Renpizza

4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk oregano
1 tsk salt
50g smör
2 dl lättmjölk
50g rökt rensek
½ paprika
körsbärstomater
½ dl riven gruyereost
1 dl riven ost
1 nypa flingsalt
1 msk tomatpuré
1 msk chilisås

Blanda mjöl, bakpulver, oregano och salt. Nyp ihop med smöret. Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. kavla ut mellan två bakplåtspapper till en plåtstor kaka. Dra bort ena bakplåtspappret från degen. Blanda tomatpure och chilisås och bred ut över pizzan. Strö på osten. Strimla köttet och fördela över hela pizzan. Tärna paprikan och dela tomaterna och strö över. Avsluta med att strö en nypa flingsalt över pizzan. Grädda i 10-15 minuter i 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar