söndag 22 november 2015

Fläsklägg med rotmos

Det här är bara sååååå gott! Rustikt, enkelt, höstigt. Snacka om att äta i säsong! Nu hittar man fläsklägg på extrapris i varenda affär och rotfrukterna håller på att ta över grönsaksavdelningarna. Wohoo!


Fläsklägg med rotmos


4 port

1kg rimmat fläsklägg eller 1,5kg rimmat fläsklägg med ben
1 lagerblad
10 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
350g kålrot
750g potatis
2 morötter
2 msk smör
Salt och peppar

Lägg fläsklägget i en gryta, fyll på med vatten så att det täcker. Tillsätt kryddor och låt koka upp. Sjud sedan i ca 2 timmar. När köttet är halvvägs klart är det dags att börja med rotmoset. Skala och dela kålroten i bitar. Koka i saltat vatten i ca 30 minuter. Skala och dela potatis och morötter i bitar. Låt koka med kålroten i ca 20 minuter. Häll av spadet men spara det. Mosa ihop rotmoset, spä med spadet om det blir för torrt. Smaka av med smör, salt och peppar. Skär upp fläsklägg bäst det går. Servera fläsklägg med rotmos och senap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar