Fläsklägg med rotmos
4 port
1kg rimmat fläsklägg eller 1,5kg rimmat fläsklägg med ben
1 lagerblad
10 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
350g kålrot
750g potatis
2 morötter
2 msk smör
Salt och peppar
Lägg fläsklägget i en gryta, fyll på med vatten så att det täcker. Tillsätt kryddor och låt koka upp. Sjud sedan i ca 2 timmar. När köttet är halvvägs klart är det dags att börja med rotmoset. Skala och dela kålroten i bitar. Koka i saltat vatten i ca 30 minuter. Skala och dela potatis och morötter i bitar. Låt koka med kålroten i ca 20 minuter. Häll av spadet men spara det. Mosa ihop rotmoset, spä med spadet om det blir för torrt. Smaka av med smör, salt och peppar. Skär upp fläsklägg bäst det går. Servera fläsklägg med rotmos och senap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar