När man jobbar själv hemma. Och är jättesugen på äppelpaj. Och man har massa äpplen. Men ingen lust att göra en hel äppelpaj i ugnen för det tar så låååång tid tycker man. Då är micron grym. Och att göra i en-portions-storlek är guld!
Äppelpaj i micron
1 msk smör eller margarin
2 msk havregryn
2 msk mjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk socker
1 msk farinsocker
½ äpple
kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk citronsaft
1 msk vatten
Smält smöret i micron, ca 30 sekunder. Blanda i havregryn, mjöl, bakpulver och socker. Skala och tärna äpplet och lägg i en liten microsäker form. Häll på kanel efter smak, vaniljsocker, citronsaft och vatten. Kör i micron i 3 minuter på 800w. Smula över degen och kör ytterligare 2½ minut på 800w. Klart. Antingen äter man den direkt (men då är den rykande het - vilket jag älskar) eller så väntar man ett par minuter så att den hinner svalna lite. Då blir pajtäcket lite kolasegt och smaskigt.
Jag tycker att det är gott att blanda yoghurt med lite vaniljsocker och ha till - också superlätt att göra i enportionsformat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar