onsdag 8 juli 2015

Hembakad calzone utan jäst

Ofta har inte jag jäst hemma, om jag inte köpt det för att baka något särskilt. Så när man blir sugen på att göra något brödaktigt så är ofta jäst-degar uteslutna. Och har man dessutom en miljon resten i kylen för att man hade poolparty i helgen och man inte har lust att äta samma sak för tredje dagen i rad.. ja då får man va kreativ. Som att använda scones-deg.



Jag använde mig av ett recept från Provköket som jag hittade efter lite googlande. Eftersom jag gjorde två pizzor så dubblade jag helt enkelt Provkökets recpet, och sen fyllde jag med vad jag hade i kylen :).

Calzone

2 portioner

Deg:
3 dl vetemjöl
4 msk matolja
1 dl vatten
2 stor nypa salt
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 msk chilisås
1 msk tomatsalsa
2 dl strimlad skinka
2 dl riven ost

Blanda de torra ingredienserna, tillsätt olja och vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Dela degen i två och kavla ut till två stora rundlar, ca 30cm i diameter. Blanda chilisås och tomatsalsa i en skål och bred ut på hälften, som i en halvmåne, på varje rundel. Lägg på skinka och ost och vik över degen och nyp ihop kanterna så ingen fyllning rymmer. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen 10-15 min på 200 grader varmluft (ca 225 grader i vanlig ugn) eller tills pizzorna fått fin färg. Yummie!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar