Tonfiskwraps är sådär löjligt gott och passar verkligen när som helst. Fast på picknick gör det sig lite extra bra helt enkelt. Lätt att förbereda och får gärna stå lite innan det är dags att äta.
Som anekdot kan tilläggas att detta är vad min man bjöd mig på på vår andra dejt, när vi hade just picknick :).
Tonfiskwraps
2 burkar tonfisk i olja
1 burk creme fraiche paprika & chili
ca 1 dl majonäs
1 liten burk majs
1 paprika
3 salladslökar eller 1 liten purjolök
Salt och peppar
Chilipulver
Tunnbröd
Färsk spenat eller sallad
Gurka i stavar
Paprika i stavar
Häll av oljan från en burk tonfisk. Strimla salladslök och hacka paprikan. Blanda tonfisk, creme fraiche, majonäs, majs, paprika och salladslök. Smaka av med salt, peppar och chilipulver. Klart!
Bygg ihop wrapen såhär: Lägg lite spenat i ena änden av tunnbrödet, lämna en bit längst ner för att vika upp. Lägg på ett par stavar gurka och paprika. Häll på 3-4 matskedar röra och sen på med ett par stavar gurka och paprika till. Avsluta med lite mer spenat. Vik upp remsan längst ner och rulla ihop wrappen. Njuuut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar