Gulaschsoppa med högrev
4 port
400g nötkött
1 röd paprika
1 gul lök.
1 msk paprikapulver
2 msk olivolja
Skalet av en halv citron
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk tomatpuré
Salt
Peppar
Creme fraiche
Gräslök
Tärna nötkött, paprika och lök. Bryn kött, grönsaker och en
paprikapulver med olivolja i en
tjockbottnad kastrull eller gryta. Häll på buljong när köttet fått färg och låt
koka upp. Finhacka citronskalet och vitlöksklyftorna och blanda med smör. Rör
ner i soppan tillsammans med tomatpuré. Låt gulaschen sjuda i två till tre
timmar, tills köttet nästan faller sönder. Salta, peppra och servera med lätt
creme fraiche och finskuren gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar