onsdag 2 december 2015

Gulaschsoppa med högrev

Ooo det är så himlans gott med gulasch! Särskilt när det är så där jäklans kallt ute och man verkligen behöver bli uppvärmd inifrån och ut. Ett härligt långkok är det här som kan kryddas upp med lite chili för den som vill ha mer drag i. Annars är det här en rätt barnvänlig version :).

Gulaschsoppa med högrev

 4 port

400g nötkött
1 röd paprika
1 gul lök.
1 msk paprikapulver
2 msk olivolja
1 liter buljong
Skalet av en halv citron
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk tomatpuré
Salt
Peppar
Creme fraiche
Gräslök

Tärna nötkött, paprika och lök. Bryn kött, grönsaker och en paprikapulver med  olivolja i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Häll på buljong när köttet fått färg och låt koka upp. Finhacka citronskalet och vitlöksklyftorna och blanda med smör. Rör ner i soppan tillsammans med tomatpuré. Låt gulaschen sjuda i två till tre timmar, tills köttet nästan faller sönder. Salta, peppra och servera med lätt creme fraiche och finskuren gräslök.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar