tisdag 27 oktober 2015

Ugnsomelett med lök och bacon

Supersmidigt recept när man har glömt handla, eftersom det innehåller saker man oftast har hemma. Perfekt sätt att göra åt det där stackars ensamma baconpaketet eller äggen som snart blir dåliga. Hej hopp, middagen är serverad! Ägg och bacon i en form ;D


Ugnsomelett med lök och bacon


2 port

1 gul lök
1 paket bacon (à 140 g)
4 ägg
2 msk mjölk eller vatten
1 msk hackad persilja
50 g riven ost
½ dl crème fraiche
1 msk senap (gärna dijon)


Sätt ugnen på 225°C. Skala och hacka löken grovt. Skär bacon i ca 1 cm breda bitar. Lägg löken i en ugnssäker form och häll på lite olja. Blanda i hälften av baconet. Sätt formen i mitten av ugnen 10-15 minuter. Rör om efter halva tiden. Vispa ihop ägg, mjölk eller vatten, riven ost, hackad persilja, salt och svartpeppar. Häll blandningen i pannan. Fördela över resten av baconet. Fortsätt att tillaga i ugnen 10-20 minuter, tills omeletten har stannat. Servera med crème fraiche blandat med senap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar