måndag 19 oktober 2015

Världens godaste revbensspjäll

PINSAMT länge sen jag la upp något. Jag får skylla på tidsbrist. Har varit i Lissabon med jobbet och ätit alldeles för god mat, och sen har det varit ett par helger med höststädande och däremellan har det liksom bara varit fullt upp. Skäms på mig.

Idag tänker jag i alla fall bjuda på ett recept för revbensspjäll. Det är ju nått av det godaste som finns. Och det är nått underbart med att slippa använda kniv och gaffel :D. Äta med händerna är alltid roligt. Många recept som man ser går ut på att man ska koka revbenen i en evighet för att sen slänga på dom på grillen med lite glaze. Jag vet inte vad det är, men jag tycker inte att det blir riktigt bra när man kokar dom först. Det händer nått med smaken. Sen är det ju underbart när man bara kan dra bort benet, men smaken är ändå på nått vis viktigast.

Det fina med det här receptet är att det bara tar typ en timme i ugnen och sen är det klart. Och vansinnigt gott! Det fina är att det inte är så noga med måtten heller. Ös på med kryddor bara. Och glazen räcker till ett riktigt stort revbensspjäll så det är bara köpa på sig så mycket man vill ha :).


Revbensspjäll


1 revbensspjäll, 1-1,5kg

Grillkrydda
Salt
Peppar
Paprika
Vitlökspulver
Chilipulver
Cayennepeppar

Glaze:
½ dl ketchup
½ dl soja
½ dl flytande honung
½ dl socker (ta vilken sort du råkar ha hemma)
1 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg revbensspjället i en långpanna. Ös på frikostigt med kryddor och klappa in i köttet på båda sidor. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Blanda under tiden till glazen. Riv ingefäran och pressa vitlöken. Pensla på båda sidorna av revbenen och vänd hela kalaset så att det som va neråt när den va i ugnen nu är uppåt. Kör i 30 minuter till. Färdigt! Servera med annan fingermat som majskolv och bröd och någon smarrig röra att doppa brödet i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar