måndag 7 december 2015

Tacopanna

Det här måste vara världens bästa måndagsmat: man gör allt i samma gryta=minimalt med disk och sen är det klart på typ en halvtimme. Och smarrigt. Och mättar hungriga måndagsmagar ^^.

Tacopanna

4-6 port

500g köttfärs
2 msk olivolja
1 gul lök, hackad
280g skruvmakaroner
5 dl kycklingbuljong
1 burk krossade tomater
1 dl chilisås
2 rågade matskedar gräddfil
vitlökspulver
chilipulver
paprikapulver
salt och peppar
5 dl riven ost
Färsk tomat
Majs
Paprika
Tacosås

Bryn löken i en gryta (ta en ordentligt stor, ca 4 liter, den kommer att bli full). Tillsätt köttfärsen och krydda med vitlökspulver, chilipulver, paprikapulver, salt och peppar. Tillsätt krossade tomater, chilisås, kycklingbuljong och pasta. Koka upp och lägg på lock. Koka på låg temperatur tills pastan är klar, ca 10-15 minuter. Skär under tiden upp färska grönsaker. När pastan är klar, rör i ett par matskedar gräddfil och hälften av osten. Toppa med resten av osten och lägg på locket så att osten smälter. Strö över färska grönsaker och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar