Hade nån sagt till mig för 3 år sen att jag skulle ha hunnit prova både känguru, kamel och pytonorm vid det här laget hade jag aldrig trott på det. När skulle jag ha gjort det? Varför? Men så träffade jag P som vill prova att äta allt man kan (ja han har provat insekter också). Så här är vi nu.
Exotiskt kött (eller vad vi ska kalla det) är ju inte i det billigare segmentet kan man säga när det kommer till priser, men det är kul att ha provat så då får det väl va värt nån gång.
Vi har haft pytonorm i frysen ett tag nu och det har liksom inte riktigt blivit av att vi tillagat den eftersom vi inte riktigt vetat vad man ska göra med den. På Extreme Food i Stockholm så hade han bara lyckats få det segt och när man googlar hittar man inte mycket info heller. Det vanligaste verkar va att fritera det.
Hittade ett(!) klipp på youtube som inte innebar nån fritering och som vi tyckte lät gott, så i söndags bar det av! Vi skulle äta pytonorm till middag!
Det va ganska simpelt egentligen, vi gjorde en marinad på olivolja, citronsaft, salt, peppar, färsk chili, cayennepeppar och purjolök. Så fick det ligga i nån minut och se fräste vi det i en sabla het stekpanna med olja.
Hur blev det då? Varierande kan man väl säga. Man fick ju steka köttet i omgångar så vissa blev ju mer stekta än andra. Och dom som verkade va stekta lite längre va också lite segare. Vi lärde oss att man förmodligen vill skära köttet i smala strimlor och bara visa dom lite för den heta pannan så skulle det nog va toppen. Smaken.. P tyckte det påminde om fläskkött, jag tyckte väl att det va nått mellanting mellan fläskkött och kyckling. Inte så spännande i sig kort sagt. Marinaden va god och den kommer vi nog göra om, men med typ fläskkotlett eller nått sånt istället ^^.
Men man måste ju prova för att veta, och nu kan vi bocka av pytonorm från vår lista :).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar