söndag 25 oktober 2015

Salt och knäckig äppelpaj

Högsäsong för äpplen (även om mina är slut)! Äppelpaj är ju fånigt gott och går att göra på en miljon och ett vis. Här är en som smakar lite kolaaktigt och har en touch av salt här och där. Yum!


Salt och knäckig äppelpaj

Tid: 45min

150g smör
2dl råsocker
½ dl ljus sirap
½ dl grädde
3 dl havregryn
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
600 g äpplen


Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret i en kastrull tillsammans med socker, sirap och grädde. Dra åt sidan och blanda ner havregryn, mjöl, bakpulver och flingsalt. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor och lägg dom i en smort form. Fördela degen över. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med vaniljsås eller vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar