måndag 11 januari 2016

Pizzarullar

Ibland orkar man bara inte laga något jätteambitiöst. Men man har ingen lust med en kall wrap i vintern. Och så har man lite rester kvar som man inte riktigt vet vad man ska göra med. Att använda tunnbröd eller tortillas som pizzabotten tycker jag är lite sådär, det är ju alldeles för tunt och blir ingen styrsel utan bara sladdrigt och svåätet. Men så har man dom där jäkla tunnbröden kvar som man hade när man gjorde snittar när man hade gäster senast och skiten måste ju gå åt innan det blir dåligt. Då gör man pizzarullar!

Det här är verkligen man-tager-vad-man-haver-principen. Fantastiskt för att rensa kylen. Wohoo för mindre matsvinn!

För den som tycker kall pizza är gott är det toppen som picknickmat också :D




Pizzarullar

4 port

4 tunnbröd
1 burk tomatsås (typ sån som brukar följa med till färdiga pizzadegar)
100g skinka, kalkon, korv eller vad som nu råkar finnas i kylen
ost efter smak
Paprika

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut tomatsåsen på tunnbröden. Strimla skinkan/kalkonen/korven/vad-du-nu-har och fördela över tunnbröden. Tärna paprikan och strö över. Hyvla eller riv över ost efter tycke och smak. Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Strö över lite ost och gratinera i ugnen 10-15 minuter tills osten smält. Servera med smarriga grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar