måndag 13 juli 2015

Inbakade matmuffins

Jag har typ världens smarrigaste och bästa recept att dela med mig av idag! Det passar till en varm frukost, brunch, lätt lunch, pricknick, matigare fika, lätt middag, tillbehör till middag, buffé. Ja typ allt! Kanske inte som tårta då.. men annars så :D.

Skillnaden mellan dom här och vanliga matmuffins är att man får massa härlig smält ost i mitten, och inte bara den smarriga ostsmaken. Jag och min man har tillbringat en stor del av helgen till att finslipa detta recept. Vi kan ha ätit det till middag i lördags, och brunch och middag i går :'D.

Tillåt mig presentera: Inbakade matmuffins!


Det här receptet ger 8-10 st normalstora muffins.

5 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100g smör
2 dl mjölk

Fyllning:
200g strimlad rökt skinka
4 dl riven ost
0,5 dl hackade soltorkade tomater (kan uteslutas)

Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna till degen. Tärna smöret och nyp ihop. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Lägg en tredjedel av degen åt sidan så länge. Dela resterande 2/3-delar i 8-10 lika stora delar. Tryck ut i muffinsformarna. Varva ost, skinka och soltorkade tomater i formarna. Börja och avsluta med ost. Dela den sista tredjedelen av degen i 8-10 lika stora bitar och tryck ut till små runda plattor. Lägg som lock ovanpå muffinsarna och nyp ihop så att det inte lossnar under gräddningen. Strö lite riven ost på toppen och så skjuts in i ugnen i 10-12 minuter! Höga, smarriga, ångande muffins kommer ut!

Fyllningen kan man givetvis variera med vad man råkar ha hemma. Jag kan tänka mig att purjolök, ost och salami skulle kunna va en annan lyckad kombo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar