fredag 4 december 2015

Pizza med spenat och skogschampinjoner

Jag vet inte riktigt varför, men att baka egen pizzadeg känns lite lyxigt. Kanske för att man oftast är för lat och hämtar hem en pizza eller köper ett pizzakit i närmsta mataffär. Smidigt förvisso, men det blir faktiskt bättre med egen deg :). Våga prova. Det här är en lite extra kul variant eftersom det inte är någon tomatsås på. Härlig omväxling mot hur man brukar smaka en pizza ^^.

Pizza med spenat och skogschampinjoner

4 port

Tid: 1h

Deg:
2/3 pkt jäst, ca 30g
1 tsk salt
1 tsk socker
4 dl fingervarmt vatten
2 msk olivolja
8-10 dl vetemjöl
Fyllning:
600g skogschampinjoner
2 msk smör
500g färsk spenat
1 msk olivolja
250g mozzarella
Salt
Peppar

Smula jästen i en degbunke och strö över salt och socker. Häll på vatten och olivolja och rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt mjölet, lite i taget, och blanda väl. Knda till en fast deg och lägg i en skål. Täck över och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. Dela degen i 4 bitar och kalva ut till pizzor, pensa med lite olivolja. Sätt ugnen på 225°C. Skiva och stek svampen i smöret. Fräs spenaten hastigt i lite olivolja. Fördela först spenaten på pizzorna, sedan sampen och överst lite smulad mozzarellaost. Salta och peppra. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Toppa eventuellt med lite nyriven parmesan före servering.

Tips! Kan även göras till plockmat. Dela då degen i 10 delar istället för 4. Följ för övrigt receptet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar