Jag vet inte riktigt varför, men att baka egen pizzadeg känns lite lyxigt. Kanske för att man oftast är för lat och hämtar hem en pizza eller köper ett pizzakit i närmsta mataffär. Smidigt förvisso, men det blir faktiskt bättre med egen deg :). Våga prova. Det här är en lite extra kul variant eftersom det inte är någon tomatsås på. Härlig omväxling mot hur man brukar smaka en pizza ^^.
Pizza med spenat och skogschampinjoner
4 port
Tid: 1h
Deg:
2/3 pkt jäst, ca 30g
1 tsk salt
1 tsk socker
4 dl fingervarmt vatten
2 msk olivolja
8-10 dl vetemjöl
Fyllning:
600g skogschampinjoner
2 msk smör
500g färsk spenat
1 msk olivolja
250g mozzarella
Salt
Peppar
Smula jästen i en degbunke och strö
över salt och socker. Häll på vatten och olivolja och rör om tills jästen har
löst sig. Tillsätt mjölet, lite i taget, och blanda väl. Knda till en fast deg
och lägg i en skål. Täck över och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. Dela
degen i 4 bitar och kalva ut till pizzor, pensa med lite olivolja. Sätt ugnen
på 225°C. Skiva och stek svampen i smöret. Fräs spenaten hastigt i lite
olivolja. Fördela först spenaten på pizzorna, sedan sampen och överst lite
smulad mozzarellaost. Salta och peppra. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Toppa eventuellt med lite nyriven parmesan före servering.
Tips! Kan även göras till plockmat.
Dela då degen i 10 delar istället för 4. Följ för övrigt receptet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar