Jag har säkert sagt det, men jag säger det igen. Soppa kan man aldrig misslyckas med. Om man inte typ bränner det förstås. Men annars är det ju bara hälla i lite saker och så blir det bra :).
Svamp- och potatissoppa
4 port
500 g potatis
1 gul lök
1 burk kantareller (à ca 200 g)
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
200 g champinjoner
hackad gräslök
ev matyoghurt
ev bröd
Skala och skär potatis i bitar. Skala och hacka gul lök.
Fräs potatis och lök och blandsvamp i olja. Svamp och potatis ska bara bli
glansigt och inte ta färg. Häll på vatten och grönsaksbuljongtärningar. Låt
koka i ca 7 minuter. Mixa soppan till slät puré med mixerstav eller vispa
kraftigt. Smaka av med crème fraiche, salt och peppar.
Till servering: Skiva champinjoner och bryn dem lätt.
Servera soppan med champinjoner i och hackad gräslök samt ev också en klick
matlagningsyoghurt och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar