fredag 11 december 2015

Svamp- och potatissoppa

Jag har säkert sagt det, men jag säger det igen. Soppa kan man aldrig misslyckas med. Om man inte typ bränner det förstås. Men annars är det ju bara hälla i lite saker och så blir det bra :). 

Svamp- och potatissoppa

4 port

500 g potatis
1 gul lök
1 burk kantareller (à ca 200 g)
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
200 g champinjoner
hackad gräslök
ev matyoghurt
ev bröd

Skala och skär potatis i bitar. Skala och hacka gul lök. Fräs potatis och lök och blandsvamp i olja. Svamp och potatis ska bara bli glansigt och inte ta färg. Häll på vatten och grönsaksbuljongtärningar. Låt koka i ca 7 minuter. Mixa soppan till slät puré med mixerstav eller vispa kraftigt. Smaka av med crème fraiche, salt och peppar.

Till servering: Skiva champinjoner och bryn dem lätt. Servera soppan med champinjoner i och hackad gräslök samt ev också en klick matlagningsyoghurt och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar