Det här måste ni bara prova! Typ redan ikväll!! Snabbt, enkelt, körs i ugnen och sagolikt gott. Jag svär, butternutpumpa måste vara en av dom godaste sakerna på jorden! Superbra att äta istället för potatis, men innehåller typ hälften av kalorierna bara. Och smakar så mycket mer! Och godare! Jag kan tala mig varm och denna ljuvliga..öh..grönsak? Rotfrukt? Nej grönsak stämmer nog bättre, den växer ju faktiskt ovan jord ^^. För att säga några ord och kycklingen så satt min man och lovordade sig igenom hela middagen över vilken god kyckling det va. Det är nått med honung som verkligen funkar så jäkla bra i glazer - förutom att det blir kladdigt :D.
Sticky chicken med ugnsrostad butternutpumpa
4port
600g kycklingfilé
2 dl sweet chilisås
1/2 dl kinesisk soja
2 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta
1 tsk skånsk senap
1 msk riven färsk ingefära
3 msk citronsaft
salt och peppar
1 butternutpumpa
Olivolja
Flingsalt
Sätt ugnen på 200˚C. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
Blanda resten av ingredienserna och vänd runt dem med kycklinglåren. Krydda med
salt och peppar. Skala pumpan (funkar utmärk med potatisskalare), dela på
hälften och ta ur kärnorna. Skär i stora kuber, ca 2x2cm. Lägg i en ugnssäker
form och ringla över lite olivolja. Strössla på ett par nypor flingsalt och
blanda runt allt i formen. Sätt båda formarna mitt i ugnen ca 20 minuter. Täck
ev. kycklingen med aluminiumfolie efter en stund i ugnen. Servera med massa
färska grönsaker och en klick aioli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar