torsdag 17 september 2015

Dillsjuden fisk med räkor

Fiskgratäng är ju sådär fånigt gott. Men ibland orkar man bara inte hela grejen med att det ska in i ugnen och sådär. Det här blir nästan en snabbversion av fiskgratäng. Och man kan äta det med vad man vill; klassiskt potatismos, färska grönsaker eller min favorit ångkokt broccoli! Det här receptet är lagom för två personer.


Dillsjuden fisk med räkor


2 tsk margarin
300 g torskrygg
2 dl lättmjölk
1 msk mjöl
dill
2 dl skalade räkor
salt
peppar

Smält margarinet i en traktörpanna. Lägg i fisken. Blanda mjölet med mjölken och häll över fisken. Klipp i dill och krydda med salt och peppar. Låt sjuda på svag värme under lock ca 20 minuter. Rör runt nån gång ibland så att det inte bränner fast i botten. Lägg i räkorna och låt allt bli varmt och servera sen med ditt favorittillbehör. Smarr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar