fredag 11 september 2015

Kalops

Åh det är så svinaktigt gott med kalops! Och jag kan ha gjort den bästa ever häromdagen. Gjorde inget annorlunda, men det blev så grymt bra ändå.


Kalops


1 kg högrev
1 msk margarin
3 msk vetemjöl
ca 6 dl vatten
10 kryddpepparkorn
1 lagerblad
Salt och peppar
4 morötter

Skär högreven i stora bitar, ca 2x2cm. Ta bort hinnor, senor och sånt under tiden. Bryn köttet i margarinet i en gryta (gärna gjutjärn) tills det fått fin färg. Pudra över mjölet och blanda runt ordentligt så att köttet täcks av en brun gegga. Häll på vatten så att det täcker och blanda runt. TIllsätt kryddpeppar och lagerblad. Låt småkoka i en timme. Rör runt då och då så att det inte bränner fast i botten. Skala och skär morötterna i stora bitar och häll ner i kalopsen. Låt allt koka i ca 30 minuter till. Smaka av med salt och peppar. Supergott att servera ångkokt broccoli till. Eller för den lite mer traditionelle: kokt potatis eller potatismos. Bon apetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar