Paj är super när man är lite frusen. Det är sån där bra mat som liksom håller värmen ett tag. Så att sista tuggorna inte bara är kanske ljumna utan faktiskt fortfarande härligt varmt så man känner hur det värmer hela kroppen. Jag gillar varm mat. Helst ska det komma direkt ur ugnen och fortfarande ryka och fräsa. Bäst är det om det dessutom serveras i samma form som i ugnen, att man gjort tex portionspajer istället för en stor. Min man är precis tvärsom, det får gärna snudd på va kallt för att han ska tycka att man inte bränner sig på maten, gissa hur våra middagar brukar se ut? Jag skyfflar in rykande varm mat och han tittar på. Och sen när jag är klar så har hans mat svalnat och jag får titta på när han äter istället :'D.
Tomat- och chorizopaj
4 port
100g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
½tsk salt
1 msk vatten
300g chorizo, skivad
½ purjolök, strimlad
1 gul paprika i bitar
125g körsbärstomater, halverade
3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1½ dl riven ost
½ tsk salt
Dela smöret i mindre bitar och lägg i en matberedare
tillsammans med mjöl, salt och vatten. Mixa samman till en pajdeg och tryck ut
i en pajform. Låt pajen stå kall i ca 1 h. Förgrädda pajskalet i 200°C i ca 10
min. Fräs korv och purjolök i en stekpanna ett par minuter. Lägg i pajskalet.
Strö över paprika och tomat. Blanda ägg, grädde, ost och salt och häll över
allt. Grädda i ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar