torsdag 17 september 2015

Inbakad äppelpaj

Experimenten fortsätter...med äpplen som raskt blir dåliga så är det bara trycka i sig :). Inspirationen till det här va Donkens äppelpajer. Och så hade jag lite (trasiga) smördegsplattor i frysen. Lådan har åkt i golvet ett par gången ><. Men man tager vad man haver och jag rekommenderar definitivt att använda hela plattor om man har ;).

 

Inbakad äppelpaj


1 äpple
1 tsk sirap
1 tsk citronsaft
1 msk vatten
1 smördegsplatta

Börja med att tina smördegsplattan om den är fryst. Dela den i två bitar. Skala och tärna äpplet. Blanda runt i en microsäker skål tillsammans med sirap, citronsaft och vatten. Kör i micron i tre minuter på 800w. Fördela blandningen över ena smördegshalvan. Lämna nån centimeter av kanten. Pensla lite vatten längs  med kanterna och lägg över den andra smördegshalvan. Vattnet fungerar som lim. Tryck till längs kanterna för att limma ihop plattorna. Pensla lite vatten ovanpå och grädda sen i ugnen enligt beskrivningen på smördegsförpackningen (för mig gällde 200 grader i varmluftsugn i ca 20 minuter). Servera med lite yoghurt smaksatt med vaniljsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar