Men potatis innehåller ganska mycket kalorier, tyvärr. Så när jag påbörjade min resa förra hösten så slutade jag i princip att äta potatis. På helgen blev det en liten skål med chips men det va väl ungefär det. Sen dess har liksom fortsatt att mer eller mindre inte äta potatis, eftersom jag märkte att jag åt mycket mer grönsaker om jag inte åt potatis.
Men så va det det här med chips. Min stora svaghet. Jag har provat att göra chips själv vid lite olika tillfällen med det har aldrig blivit riktigt bra. Dom blir inte krispiga förrän dom blir brända och så tar det en herrans tid. Så hittade jag det här med att man kan göra chips i micron. Fenomenalt! Jag gjorde först en test med potatis, men jag hann äta upp dom innan jag hann fota ^^. Så gjorde jag en sats till med morot och jäklar va gott det blev! Morötter smakar ju lite mer än potatis så det är något jag föredrar i alla lägen :).
Klart på 10 minuter, från det att du bestämmer dig för att göra det tills att du sitter med en skål i handen. Klockers!

Snabba morotschips
1 morot1-2 tsk olja
salt
Ta ut fatet som står i micron och lägg ett bakplåtspapper på det. Pensla med lite olja. Skala moroten och skiva tunt. Jag valde att fortsätta med potatisskalaren så jag fick långa tunna chips eftersom min morot va ganska smal, men har man en tjockis kan man skiva den tunt på en madolin eller med en osthyvel. Fördela ut moroten på bakplåtspappret, se till att inget överlappar. Salta efter smak. Kör på full effekt (min micro är på typ 1000w) i ca 5 minuter. Är din micro på lägre watt så kommer det bara ta lite längre tid. Har moroten inte börjat torka och bli lite brun i mitten så kör en minut i taget tills dom börjar kännas spröda. Ta ut fatet och låt kallna nån minut innan du lägger allt i en skål. Klart :D.
Som sagt går det att göra med tex potatis också. Då går det åt en medelstor potatis till det här receptet. Man kan säkert prova med massa andra roliga rotfrukter också, beroende på vad man gillar och vad man råkar ha hemma. Vi har alltid morötter hemma eftersom vovven får det som godis :).
Jag har inte hunnit prova det än, men jag är rätt övertygad om att man kan ha det här som tillbehör till maten, eller istället för nachos till tacos :).
Det blir inte så dumt med sötpotatis, kryddat med lökpulver, heller. :-)
SvaraRaderaOohoo smarrigt värre! :D #egnachipsärlyx
Radera