måndag 1 februari 2016

Rulltårta

Rulltårta är den optimala "o-shit-jag-får-besök-om-ingen-tid-alls-och-jag-har-inget-att-bjuda-på"-kakan! Fem minuter i ugnen och sen är det klart i princip. Och bäst är den när den är precis ny och alldeles mjuk och härligt ljummen. Mmmm..


Rulltårta

3 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½-2 dl sylt, tex hallonsylt

Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker fluffigt. Sikta ner mjölet blandat med bakpulvret och rör tills allt är blandat. Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter (håll koll, det tar inte många sekunder för den att gå från totalt oklar till svart). Strö strösocker över hela kakan och stjälp upp kakan på ett smörpapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Bred på sylten och rulla samman kakan från långsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar