måndag 25 januari 2016

Våffelmackor

Till jul bakade jag massor med bröd. Det va med äppelmos och vörtbröd och kavring och knäckebröd och jag vet inte allt. Och vi är bara två hemma hos oss. Och jag äter en knäckemacka och fil till frukost och P äter en eller två mackor. Då tar det ett tag innan typ 5 limpor tagit slut :'D. Och när det börjar bli lite trångt i frysen känner man ju att man måste göra åt lite bröd. Men man har ingen lust med varma mackor i ugn eller toasts utan vill ha nått lite annorlunda. Då är det dags att plocka fram våffeljärnet. Eftersom våffeljärnet är piggigt så blir det lite mer gräddat än i en vanlig toastmaker och himla behändig fingermat när man mest känner för att gosa ner sig i soffan ^^.


Våffelmackor

2 port

8 skivor mjukt bröd
smör
100g korv, typ viltkorv
8 skivor ost

Bre mackorna med smöret, skiva korven och fördela över mackorna. Lägg på ost på varje och lägg ihop mackorna två och två. Värm våffeljärnet och grädda sedan en macka i taget (det är ungefär vad som får plats. Man kan behöva trycka ner våffeljärnet så att mackan verkligen går ihop och får en schysst yta). Är mackorna av det större slaget kan man med fördel halvera dom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar