Jag veeeet att våffeldagen är i mars! MEN, våfflor är ju lite som pannkakor, man kan faktiskt äta det när man har lust till det ^^. Fullkornsvåfflor är ju ändå inte riktigt som vanliga frasvåfflor. Och har man annorlunda tillbehör blir det ju en helt ny rätt. Typ skagenröra. Jag körde med vispad grädde och tinade bär den här gången ändå, för vi åt soppa innan så våfflorna blev lite som en efterrätt :).
Fullkornsvåfflor
10 st
Tid:
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
7 dl mjölk
½ tsk salt
2 ägg
2 msk smält smör
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, havregryn och salt i en bunke.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa ner resten av
mjölken, äggen och smöret. Låt smeten svälla en stund. Hetta under tiden upp
våffeljärnet. Grädda våfflorna och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar