tisdag 11 augusti 2015

Gratinerad fläskytterfilé

”Vi måste göra åt den här fläskyterfilén idag” hojtar jag från köket. I grilltider tar man ju varje chans att grilla. Men fläskytterfilén hade inte lagts på marinad och ute regnade det. Då tar man en extra titt i kylen och rör ihop något annat smarrigt J.

Gratinerad fläskytterfilé


600g fläskytterfilé i skivor
2½ dl Milda Mat Extra
2 msk chilisås
2 tsk sambal o. elek¨
1 msk vetemjöl
4 salladslökar
1 paprika
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Krydda fläskytterfilén med kryddor du tycker om (jag valde paprika, cayenne, vitlök, salt och peppar). Massera in kryddorna i köttet. Bryn köttet så att det får fin färg. Lägg i en ugnsfast form. Strimla salladslöken och skär paprikan i bitar. Fördela över köttet. Blanda Milda Mat Extra med chilisås, sambal oelek och vetemjöl. Blanda ordentligt så att det inte finns några mjölklumpar. Häll såsen över köttet och grönsakerna. Strö generöst med riven ost över. Gratinera i ugnen ca 20-25 minuter. Servera med kokta grönsaker och tex ris.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar