onsdag 19 augusti 2015

Latmannapizza

Vi har grillat som tokar senaste veckan när det varit fint väder. Haft över vänner och grillat lite mer. Resultatet blev galet mycket låder med kött som va kvar i kylen. Och man har ju inte lust att bara värma på det och äta det som det är hela tiden. Perfekt läge att göra pizza. Och om man är hungrig och inte orkar vänta på att det ska jäsa gör man en sconesdeg som botten. Snabbt och enkelt och ruggigt gott. Receptet räcker till en hel plåt, så lite beroende på hur hungrig man är så passar det till 2-4 personer.


Latmannapizza

4½dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½tsk salt
50g margarin

2dl lättmjölk eller lättfil
3-4msk chilisås
2 dl riven ost
1 paprika
4 dl grillat kött

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vetemjölet, bakpulvret och saltet. Tillsätt margarinet och finfördela detta i skålen. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg. Se till så att det inte finns några margarinklumpar. Kavla ut degen så att den är lika stor som en plåt. Ett tips är att använda en bakmatta så man kan lyfta degen och bara "välta" över den på en plåt med bakplåtspapper, alternativt kavla ut på bakplåtspappret direkt. Skär köttet i små bitar och strimla paprikan. Bred chilisås på degen. Strössla över kött och paprika. Fördela osten över hela pizzan. Grädda i ugnen 10-15 minuter tills osten och kanterna fått fin färg. 

Min ugn har ett så kallat "pizzaläge", jag tror att det innebär att den bara använder undervärme. På det sättet så blir inte osten bränd men brödet blir knaprigt. Både vanliga ugnar och varmluftsugnar har ett läge som heter undervärme, så prova det nästan gång det är dags för pizza eller varma mackor :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar