Latmannapizza
4½dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½tsk salt
50g margarin
2dl lättmjölk eller lättfil
3-4msk chilisås
2 dl riven ost
1 paprika
4 dl grillat kött
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vetemjölet, bakpulvret och saltet. Tillsätt
margarinet och finfördela detta i skålen. Tillsätt mjölken och arbeta samman
till en deg. Se till så att det inte finns några margarinklumpar. Kavla ut degen så att den är lika stor som en plåt. Ett tips är att använda en bakmatta så man kan lyfta degen och bara "välta" över den på en plåt med bakplåtspapper, alternativt kavla ut på bakplåtspappret direkt. Skär köttet i små bitar och strimla paprikan. Bred chilisås på degen. Strössla över kött och paprika. Fördela osten över hela pizzan. Grädda i ugnen 10-15 minuter tills osten och kanterna fått fin färg.
Min ugn har ett så kallat "pizzaläge", jag tror att det innebär att den bara använder undervärme. På det sättet så blir inte osten bränd men brödet blir knaprigt. Både vanliga ugnar och varmluftsugnar har ett läge som heter undervärme, så prova det nästan gång det är dags för pizza eller varma mackor :).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar