Jag har nyligen snubblat över det här med kondenserad mjölk
och att man kan göra glass med det. Såklart va jag tvungen att prova, och
eftersom maken är chokladälskare så fick det bli chokladrecept. Den här moddade
varianten kommer ursprungligen från Tidningen Hembakats hemsida, men jag har sett
varianter på andra ställen och över halva pinterest J.
Med den sötade kondenserade mjölken så blir slutresultatet
sötare än vanlig glass, och med en kolaton. Smarrigt värre :).
Chokladglass extra allt
5 dl grädde
1 burk sötat kondenserad mjölk (okokt)
300 g mjölkchoklad
Chokladsås
Vispa grädden. Rör i den kondenserade mjölken. Smält 200g av
chokladen i vattenbad. Hacka resterande 100g. Rör ner den smälta chokladen i
gräddblandningen. Rör i 2/3 av den hackade chokladen. Häll ca hälften av smeten
i en form, häll över chokladsås efter behag. Häll över resten av glassmeten och
toppa med mer chokladsås. Ta en gaffel och dra ett par gånger genom smeten,
inte så mycket att chokladsåsen blandar sig helt med smeten, men så att den
blir lite mer fördelad bara. Strö över den sista tredjedelen med chokladhack.
Täck formen med plast och frys i åtminstone 4 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar