torsdag 13 augusti 2015

Chokladglass extra allt

Jag har nyligen snubblat över det här med kondenserad mjölk och att man kan göra glass med det. Såklart va jag tvungen att prova, och eftersom maken är chokladälskare så fick det bli chokladrecept. Den här moddade varianten kommer ursprungligen från Tidningen Hembakats hemsida, men jag har sett varianter på andra ställen och över halva pinterest J.
Med den sötade kondenserade mjölken så blir slutresultatet sötare än vanlig glass, och med en kolaton. Smarrigt värre :).


Chokladglass extra allt

5 dl grädde
1 burk sötat kondenserad mjölk (okokt)
300 g mjölkchoklad
Chokladsås

Vispa grädden. Rör i den kondenserade mjölken. Smält 200g av chokladen i vattenbad. Hacka resterande 100g. Rör ner den smälta chokladen i gräddblandningen. Rör i 2/3 av den hackade chokladen. Häll ca hälften av smeten i en form, häll över chokladsås efter behag. Häll över resten av glassmeten och toppa med mer chokladsås. Ta en gaffel och dra ett par gånger genom smeten, inte så mycket att chokladsåsen blandar sig helt med smeten, men så att den blir lite mer fördelad bara. Strö över den sista tredjedelen med chokladhack. Täck formen med plast och frys i åtminstone 4 timmar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar