onsdag 24 februari 2016

Rulltårta med kardemumma och apelsinkräm

Ibland kan ju rulltårta bli väldigt väldigt sött med allt socker som man har runt den. Då är det härligt att få in lite frisk apelsinsmak istället för den söta sylten. Har man dessutom i kardemumma så blir det en dröm klar på en kvart ^^.


Rulltårta med kardemumma och apelsinkräm

3 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1/4 apelsin
3 dl florsocker

Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker fluffigt. Stöt kardemumman i mortel och häll ner i smeten. Sikta ner mjölet blandat med bakpulvret och rör tills allt är blandat. Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter (håll koll, det tar inte många sekunder för den att gå från totalt oklar till svart). Strö strösocker över hela kakan och stjälp upp kakan på ett smörpapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Mixa en fjärdedels apelsin (med skal och allt) med florsocker i en matberedare till en slät kräm. Bred på krämen på kakan och rulla samman från långsidan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar