torsdag 4 februari 2016

Rotfruktspytt

Det här kan vara en av dom godaste grejerna jag har gjort på länge. Alltså löjligt gott verkligen! Dessutom en riktig aha-upplevelse vilken liten roll köttet spelar i en pyttipanna, vilket är kul :). För den som vill va nyttig och inte vill äta så mycket kalorier och blir rädd över så mycket rotfrukter så kan jag säga luuuuugn, en portion är bara strax över 300 kcal (och då står halloumin för typ hälften av det)!


Rotfruktspytt

4 port

Tid: 45 min

400 g fast potatis
250 g morötter
200 g kålrot
1 gul lök
200 g kålrabbi
200 g halloumi
150 g färsk spenat
2 msk balsamvinäger
1 tsk honung

Skala potatis, morötter och kålroten och skär i tärningar. Koka i saltat vatten i ca 5 minuter. Skala och hacka lök och kålrabbi och fräs i smör i en traktörpanna. Tillsätt rotfrukterna och fräs tills allt får fin yta och är genomstekt. Vänd ner spenaten. Smaka av med salt och peppar. Skär halloumin i skivor och stek i smör tills den blir gyllengul och knaprig på ytan. Blanda samman balsamvinägern och honungen i en skål. Servera pytten med halloumin och dressingen. För varje tugga kommer du undra varför du inte ätit det här tidigare, typ jämt.

Man kan ju med fördel använda grönsaker med lite olika färg. Morötter och potatis finns ju massa varianter numera :). Rena rama regnbågspytten blir det då ^^.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar