
Rotfruktspytt
4 portTid: 45 min
400 g fast potatis
250 g morötter
200 g kålrot
1 gul lök
200 g kålrabbi
200 g halloumi
150 g färsk spenat
2 msk balsamvinäger
1 tsk honung
Skala potatis, morötter och kålroten och skär i tärningar. Koka i saltat vatten i ca 5 minuter. Skala och hacka lök och kålrabbi och fräs i smör i en traktörpanna. Tillsätt rotfrukterna och fräs tills allt får fin yta och är genomstekt. Vänd ner spenaten. Smaka av med salt och peppar. Skär halloumin i skivor och stek i smör tills den blir gyllengul och knaprig på ytan. Blanda samman balsamvinägern och honungen i en skål. Servera pytten med halloumin och dressingen. För varje tugga kommer du undra varför du inte ätit det här tidigare, typ jämt.
Man kan ju med fördel använda grönsaker med lite olika färg. Morötter och potatis finns ju massa varianter numera :). Rena rama regnbågspytten blir det då ^^.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar