tisdag 5 april 2016

Svamprisotto

Risotto är ju ett sådär himlans lätt sätt att äta vegetariskt. Man kommer inte ens på tanken att man behöver nått kött, det är så himla gott i sig själv. Sån mat gillar jag, som inte krånglar till det för sig utan bara är ändå. Yummie!


Svamprisotto

4 port

Tid: 30 min

4 dl risottoris, tex carnaroli
2 buljongtärningar, gärna svamp
1 gul lök
250g skogschampinjoner
70g parmesanost
300g körsbärstomater, gärna i olika färger
100g salladsmix


Koka upp 1,3 dl vatten med buljongtärningarna. Skala och finhacka löken. Riv svampen grovt på rivjärn. Stek den rivna svampen i olja nån minut. Tillsätt löken och fräs ytterligare ett par minuter. Rör ner riset. Tillsätt buljongen, lite i taget och småkoka tills riset blivit precis mjukt, ca 30 minuter. Rör då och då. Ta kastrullen från värmen och rör i parmesan. Krydda med salt och peppar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar