Risotto är ju ett sådär himlans lätt sätt att äta vegetariskt. Man kommer inte ens på tanken att man behöver nått kött, det är så himla gott i sig själv. Sån mat gillar jag, som inte krånglar till det för sig utan bara är ändå. Yummie!
Svamprisotto
4 port
Tid: 30 min
4 dl risottoris, tex carnaroli
2 buljongtärningar, gärna svamp
1 gul lök
250g skogschampinjoner
70g parmesanost
300g körsbärstomater, gärna i olika färger
100g salladsmix
Koka upp 1,3 dl vatten med buljongtärningarna. Skala och
finhacka löken. Riv svampen grovt på rivjärn. Stek den rivna svampen i olja nån
minut. Tillsätt löken och fräs ytterligare ett par minuter. Rör ner riset.
Tillsätt buljongen, lite i taget och småkoka tills riset blivit precis mjukt,
ca 30 minuter. Rör då och då. Ta kastrullen från värmen och rör i parmesan.
Krydda med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar