Smoked köttfärspaj
3dl vetemjöl
125g smör
3msk vatten
500g köttfärs
1 burk krossade tomater
Två msk ketchup
3 msk chilisås
Paprikapulver
Vitlökspulver
Cayennepeppar
1 msk liquid smoke
3 ägg
3 dl mjölk
1 dl riven ost
Nyp ihop mjöl, smör och vatten till en deg. Lägg ca 1/4 av degen åt sidan. Tryck ut resten i en pajform och ställ svalt i 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda pajskalet i ca 10 minuter mitt i ugnen.
Bryn köttfärsen, krydda med paprikapulver, vitlökspulver, salt och peppar. Tillsätt krossade tomater, chilisås och ketchup och smaka av med liquid smoke. Låt koka kraftigt några minuter så att såsen kokar ihop. Red eventuellt av med lite redningsmaizena. Häll färsen i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll äggstanningen över köttfärsen. Strö över riven ost. Ta den sista fjärdedelen deg och rulla ut till en smal korv. Dela i lagom långa längder och lägg i ett rutmönster över pajen. Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills pajen fått fin färg. Låt stå i ca 10 minuter innan servering. Servera sen med en härlig sallad till.
Nu är det bara timmar kvar till semestern börjar, wiii!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar